True-Blue Box ken ik al enkele jaren, voornamelijk omdat ik voor hen de websites voor True-Blue Box en Vintage Audio Repair heb gemaakt. Zodoende heb ik ook de ontwikkeling van de True-Blue Box versterker kunnen meemaken en het enthousiasme en vakmanschap van dichtbij gezien.

Ik ben zeker geen audiofiel, maar kan wel van goed geluid genieten. Al langer ben ik op zoek naar de juiste combinatie van versterker en luidsprekers. In mijn beleving doe ik eenmaal een goede investering en hoef ik de rest van mijn leven (of in ieder geval flink wat jaren) niet meer steeds te kijken of er iets beters in de markt te vinden is. Ik vond het bij die zoektocht wel belangrijk dat ik van de hedendaagse technieken gebruik kan maken, dus streamen en dan wel met zo min mogelijk kwaliteitsverlies. En ook ouderwets plaatjes draaien.

Enkele weken geleden mocht ik dan in het echt kennismaken met de True-Blue Box Cobalt. Ik ging samen met mijn vriendin langs om de True-Blue Box te horen, samen met een aantal verschillende luidsprekers die zij ook verkopen. We begonnen met de Wharfdale Lintons, daarna een paar boekenplankspeakers en ook de Guru Q10‘s. We hebben verschillende muziekstijlen geprobeerd zodat we zeker wisten dat de muziek die we normaliter luisteren, ook goed op deze set klinkt. Pop, jazz, blues, singer-songwriter (gitaar + zang), rock. Na alle speakers te hebben gehoord hebben we ze met dezelfde nummers nog allemaal een keer beluisterd. Toen wist ik het wel: het moest de True-Blue Box Cobalt met de Guru Q10 speakerset worden. Wat een fenomenaal geluid, bizar hoe deze echt alles van een opname laten horen, alsof je naast de gitarist zit die zijn vingers over de hals beweegt, de drummer die iets verder weg zit, de zanger in het midden van de ruimte. Met je ogen dicht waan je je in de studio waar het opgenomen is. Mijn vriendin was mee om te luisteren en zij was juist helemaal verliefd op het warmere geluid van de Wharfedale speakers. Wie betaalt, bepaalt gelukkig. De versterker ging dus samen met de Guru Q10 speakers mee naar huis.

Nu ik de versterker en de speakers enkele weken thuis heb ben ik nog steeds in de wolken. Het is echt een geweldige ervaring om zulk goed geluid in je huiskamer te horen. We gebruiken streamingdiensten Spotify en Tidal, samen met de Volumio app. De fabrikant van de Guru speakers zei dat deze niet ingespeeld hoefden te worden, maar ik vind na enkele weken het geluid nóg veel beter geworden. Een vriend die verschillende keren heeft meegeluisterd thuis, zei hetzelfde.

Ik had nooit gedacht dat ik zoiets in huis zou hebben, maar ben er bijzonder blij mee. Echt een investering die zijn geld helemaal waard is. Mooie platen draaien op zondagmorgen is echt weer een feest. Bedankt True-Blue Box!

Daniel, Strila WordPress Websites & Online Marketing