Eindversterkers  COBALT SPA / MPA versterker

Wij zijn van mening dat onze COBALT de perfecte integratie van een (phono) voor- eindversterker en DAC is, waarmee de geluidskwaliteit van de toegepaste AXIGN technologie volledig tot zijn recht komt. Die kwaliteit willen wij ook beschikbaar maken voor setups waarin om uiteenlopende redenen de voorkeur wordt gegeven aan een losse voor- en eindversterker combinatie.

Buizen pre-amp met True-Blue Box

Zo zijn er muziekliefhebbers die geen afstand willen doen van een buizen preamp die net dat beetje extra warmte geeft aan het geluid dat ze zoeken. Ook zijn losse eindversterkers een goede optie voor filmliefhebbers die een home theater hebben met een multi channel AV receiver en streven naar het best mogelijke geluid bij hun films.

Bi-ampen met True-Blue Box

Losse eindversterkers zijn ook ideaal om te bi-ampen en zo nog meer controle over je speakers te hebben. Andere toepassingen van een losse eindversterker zijn bijvoorbeeld setups met room correctie, multiroom audiosystemen, install base audio en pro audio monitor versterking.

Losse eindversterkers en monoblocks van gerenommeerde merken zijn vaak imposant groot, zwaar, produceren veel warmte, hebben lange opwarmtijden en een hoog energieverbruik dat niet meer van deze tijd is. Ook voor professionele toepassingen zijn dit nadelen.

Voordelen

Voor al deze situaties hebben we nu een reeks eindversterkers ontwikkeld gebaseerd op onze revolutionaire COBALT module. Deze Stereo Power AmplifiersMono Power Amplifiers hebben behalve voeding en uitgangsvermogen exact dezelfde specificaties als de COBALT DA gecombineerd met een fixed gain zodat deze rechtstreeks vanuit een (buizen) voorversterker of AV receiver aangestuurd kunnen worden. De belangrijkste voordelen van de COBALT SPA/MPA eindversterkers ten opzichte van de meer conventionele  eindversterkertechnologie zijn:

  • Zeer compacte bouw, gering gewicht, geringe warmteafgifte, geen opwarmtijd en onmiddellijk bedrijfsklaar; betrouwbaarheid, duurzaamheid  laag stroomverbruik
  • Zeer hoge dempingsfactor en optimale controle over het gedrag van zelfs de moeilijkst aan te sturen speakers, lage vervorming zowel bij lage als bij hoge afgegeven vermogens
  • Zeer detailrijk en neutraal geluid, met nagenoeg perfecte imaging
  • Ook geschikt voor professioneel gebruik (aangepaste fronts leverbaar)