• Waar kent u True-Blue Box van?

Bij het bezoeken van de Audioshow in Alkmaar, 29 februari 2020 liep ik tegen de demonstratie aan van de True-Blue Box COBALT DA. Aan de zijkant van de volle demoruimte heb ik toen een tijdje meegeluisterd. Omdat het geluid en het ontwerp mij aansprak heb ik de folder meegenomen. Vervolg was de website van de TrueBlueBox.

  • Wat haalde u over om de COBALT DA te kopen?

Ik had het idee dat de COBALT DA precies kon zijn wat ik zocht voor een upgrade van mijn audio en met de mogelijkheid om stream toe te voegen als HiFi. Maar voorlopig blijft de verzameling vinyl en Cd’s het belangrijkste uitgangspunt. Dus essentieel voor mij, de COBALT DA heeft een Phono trap en kan ondanks zijn bescheiden dimensie toch 100 Watt vermogen leveren. En ‘Made in Holland’ spreekt mij aan vooral gezien de ervaring van de ontwerpers met vintage audio.

Na een overtuigende luistersessie in Dordrecht met vooral de cd-speler stelde Abbe mij voor om hem een week thuis te proberen. Want een luistersessie, hoe mooi ook blijft zich lastig vertalen naar thuis. En na een paar avonden Cd’s afspelen was het duidelijk, die gaat niet meer terug! Qua geluid en klank was het een behoorlijke verbetering van onze HIFI en nu ook met extra digitale mogelijkheden.

  • Wat vindt u van het geluid van de COBALT DA?

Een mooi, rustig, warm en gedetailleerd geluid. Ook het laag is meer onder controle en beter dan in mijn oude setup. Dit geldt ook voor de Phono trap! Ik had nooit gedacht dat een D klasse versterker zo’n natuurlijk mooi analoog geluid kan geven. Wat meteen opviel was dat wij met dezelfde cd-speler meer detail in de arrangementen en de productie kunnen horen. Voor mijn gevoel kan de COBALT DA zich meten met de betere vintage audio zoals mijn vroegere Yamaha CA1000 versterker die ik eind 80jaren helaas heb moeten vervangen door te veel problemen.

  •       Welke speakers heeft u erop aangesloten en hoe klinkt deze combi?

Ik heb een jaar of 10 geleden voor Monitor Audio Gold GS20 speakers gekozen en daar vormt de COBALT DA een hele goede match mee. De gevoeligheid van deze speaker is 89dB dus ze hebben wel wat vermogen nodig om goed te klinken maar dat is voor de COBALT DA totaal geen probleem. Belangrijk ook met een heel rustig luisterniveau blijft het audiospectrum keurig intact en in balans.

  • Raadt u de COBALT DA aan bij vrienden en waarom?

Zeker, vooral gezien de kwaliteit van het analoge geluid van COBALT DA en het gemak van bedienen en aansluiten. Ik denk dat de COBALT DA zich kan meten met versterkers van een beduidend hoger prijssegment. En de geweldige DAC voegt echt wat toe.

  • Heeft u nog feedbackpunten?

Niet echt. De eenvoudige afstandsbediening werkt prima en de kleine stapjes in volumeregeling vind ik prettig. Vooral omdat de laatste instelling het startpunt is bij het opnieuw aanzetten.